23. joulukuuta 2011

Helppoo kuin saippua

Meillä oli jouluaskarteluilta minun uudessa kodissani. Tarjolla oli glögiä ja hirmuinen määrä herkkuja ja suklaata, mikä luonnollisesti on jouluaskarteluillan perimmäinen tarkoitus. Vai eikö? Kuitenkin, jotkut neuloivat, jotkut tekivät joulukortteja ja jotkut askartelivat himmelin. Minä se tein saippuaa. (En tehnyt saippuamassaa itse vaan käytin valmista Sinooperista ostettua massaa.)


Askartelukaupan tädin ohjeita noudattaen saippuamassaa pilkottiin pieniksi paloiksi muovipussiin ja pussia lilluteltiin kiehuvassa vedessä, kunnes saippua muuttui nestemäiseksi. Nestemäiseen saippuaan lisättiin tuoksua. Minulla oli käytettävinä niin ikään Sinooperista ostettua kanelin ja appelsiinin tuoksua. Lisäksi kokeilin muihin tarkoituksiin ostettua laventeliöljyä, siitäkin tuli ihana tuoksu!


Seuraavaksi tuoksutettu, nestemäinen saippuamassa kaadettiin muotteihin. Päätin kokeilla vielä inkiväärin lisäämistä itse saippuapalaan, mutta lopputulos ei ole kauhean kaunis. (Tämän saippuan pidin itse.)


Taustalla näkyy muuten massamöhkäle, josta tulee tosi monta pikkusaippuaa, koska massan tilavuus pysyy samana.


Tein pikkusaippuoita myös muffinssivuokiin ja lopuksi yritin paketoida tuotokset mahdollisimman söpösti ja jouluisesti.



Jotkut pahaa-aavistamattomat ystävät saavat tänä jouluna kaneli-appelsiinintuoksuisia minisaippuoita! Ja ehkä myös ensi jouluna, koska saippuan teko oli kivaa ja helppoa ja haluan ehdottomasti kokeilla vielä erilaisia tuoksu- ja väriyhdistelmiä!


Iloista joulua kaikille!


2 kommenttia:

  1. Hyvää joulua! Ihanat saippuat tuli, sanoinhan mie että on helppoa! :)

    VastaaPoista
  2. Suloiset saippuat! Ja suloiset pikkupaketit! Tuota saippuantekoa haluan kokeilla minäkin!
    Joulumieltä ja kaikkea hyvää ja kaunista!

    VastaaPoista