14. lokakuuta 2011

Valotilkku

Nyt olisi hakusessa olohuoneen (eli siis huoneen) kattovalaisin. Kriteerit sille ovat seuraavat:

1) Pitää olla nätti. (Ainakin nätimpi kuin nykyinen katossa maalarinteipillä roikkuva energiansäästölamppu.)
2) Valon pitää suuntautua ympäriinsä, ei pelkästään alaspäin, koska lamppu tulee ns. ei minkään päälle keskelle huonetta.
3) Minun pitää ihastua siihen. (Tämä kohta tuottaa hankaluuksia.)

Tarjolla on vaikka mitä ihania valaisimia, alla niistä muutamia.



Kuvassa vasemmalta oikealle ylärivissä: Söpö artisokkalamppu. Olin googlaillut tuon kuvan, mutta unohtanut merkitä että mistä. Nyt se on tuossa enkä löytänyt sitä enää internetistä. Kaunis se on ja pehmeämpi kuin Poulsenin artisokka. Seuraavana oikea hörhö, eli rautaruusuinen kruunu dutchbydesign.comista. Otin tämän tähän esimerkiksi kruunuista, mutta joku muukin vaaleansävyinen kruunu sopisi silmään. Sitten Tord Boontjen Icarus.

Toisella rivillä: Yki Nummen Kartiot, etenkin tuo valkoinen kiinnostaa. Se näyttää alaspäin suuntautuneelta lampulta, mutta luulisin, että valo tulee myös kattoon toisesta kartiosta. Sitten Martti Jänneksen Zeneos. Tämä valinta yllätti itsenikin: jättimäinen plafondi. Ja lopuksi sokerina pohjalla klassikoiden klassikko riisipaperivarjostin.

Taidan olla nyt somasti kahden vaiheilla. Joko more is more  tai less is more. Hmm, kyllä se tiedetään mihin yleensä taivun. (Ensimmäiseen.)


Kuvat: dutchbydesign.com, innojok.fi, chinatown.com.au

5 kommenttia:

  1. Ihana tuo siipilamppu! Toki kaikki aika kauniita. Onneks voit aina laittaa siks aikaa riisipaperilampun, kunnes kohtaat Sen Oikean.

    VastaaPoista
  2. Ainahan voi rykästä katon keskellä tällasen kipsisen jutun ja roikottaa sitten siitä IHAN MITÄ VAAN (vaikka tuota siipilamppua):

    http://mmmustatuntuu.blogspot.com/2011/10/ystavien.html.

    VastaaPoista
  3. Toi Ikaros on myös mun suokkari. Mutta taitaa vaatia todella yksinkertaisen taustan erottuakseen selvästi ympäristöstä. Silti, tykkään!

    VastaaPoista
  4. No heip! Siipilamppu on mielestäni kaunis, mutta vaativa. Mietin kokonaisuutta, esim sitä sohvaa...Entäs tuo kartio tai plafondi, joka antaisi tilaa muulle mukavalle?

    VastaaPoista
  5. Niin, voi olla että siipilamppu jää haaveeksi. En edes tiedä onko huone tarpeeksi korkea, ettei minua pidempien päät osu lamppuun.

    Kartio olisi varmasti se turvallinen ja klassinen vaihtoehto.

    VastaaPoista